Hei, og velkommen til chi-cago.no, nettstedet der du finner masse informasjon om de minste og koseligste hundene: toyhunder, miniatyrhunder, selskapshunder eller skjødehunder – kall det hva du vil, men her finner du i hvert fall det meste du kan tenkes å ville vite om mange av de mest populære hunderasene.

I dag har det blitt populært både med miniatyrhunder, som per definisjon veier 5 kg eller mindre, og tekopphunder, som gjerne er enda mindre utgaver av disse hundene som er avlet frem til bare å veie 1,5 kg eller deromkring. I tillegg finnes det selvfølgelig også mange mindre hunder som er litt større enn disse, men som også i all hovedsak har de samme egenskapene. Det de har til felles, foruten størrelsen, er at de i liten grad egner seg som jakt- og brukshunder men gjerne kan være ypperlige familiehunder som er søte, lojale og kosete. De trenger gjerne lite av både mat og mosjon, selv om noen av rasene kan ha et stort behov for lek, kos og oppmerksomhet.

Før man anskaffer seg en slik hund, er det imidlertid en del ting en må tenke over. Det gjelder i første rekke de som har små barn. Da må man være obs på at noen av rasene kan være litt hissige og småbite dersom de ikke har fått god opplæring som valper, og dessuten at barns tøffe lek kan gi store skader på små hunder. Et annet viktig hensyn er at disse rasene ofte har særlige problemer med helsen som følge av det spesielle utseendet og kroppsformen.