Hvor mye koster det å ha en hund?

Før du skaffer deg hund vil det være en stor fordel og tenke på kostnadene i forbindelse med det. Hund er kjent som menneskets beste venn, men det kommer også en del kostnader med en hund. Det behøver ikke å være dyrt, og ofte deler man kostnadene inn i tre poster– engangsutgifter, faste utgifter og uforutsette utgifter. Det er en forutsetning at du tenker ekstra på den siste posten, da det kan medføre mange våkenetter om en ikke har økonomien i orden. Det er altså ikke enkelt å sette en eksakt pris, men det er riktig å si at du bør ha en stabil økonomi så du kan betale utgiftene.

Utgiftene kan deles inn i tre poster

Engangsutgifter er en stor post da man skal kjøpe både alt av utstyr, vaksiner og delta på ulike valpekurs. Det kan bli dyrt, men det kommer an på hva man velger å kjøpe av produkter, hva prisen hos veterinær er, osv. Når man handler til hund handler det mye om kvalitet og derfor vil produkter som er billige som regel være av en dårlig kvalitet. Prøv derfor å kjøpe utstyr i en dyrebutikk. Det vil også i visse tilfeller være nødvendig – eller bare enklere – og ta opp et lite lån. Sammenligne lån med Centum og finn de beste betingelsene.

Kan man sette en pris på en hund?

Vær alltid forberedt, og sett av penger til uforutsette utgifter. Kanskje hunden blir syk eller viktig utstyr blir ødelagt. Det kan fort koste mye penger. De største utgiftene kommer som regel i hundens første leveår og deretter minsker utgiftene år etter år. Det vil i tillegg til et lite lån være nødvendig med en liten buffer på minst et par tusenlapper. Det er også anbefalt å melde seg inn i en interesseorganisasjon. Der vil man komme i kontakt med likesinnede og få både gode råd i forhold til det å eie hund samt et fellesskap.

Hund som koser seg ute